Essentie~Connectie Reflectie: Over bescherming en afscherming en Koning Winter

Share

Over bescherming en afscherming en Koning Winter
Essentie~Connectie Reflectie van deze week op het ESW Essentie~Connectie Stuff blog:
Over bescherming en afscherming en Koning Winter

 

Over bescherming en afscherming en Koning Winter


Het lijkt erop dat winter de komende tijd koning wordt in Nederland.
Temperaturen van min acht worden in de nacht verwacht.
Daarmee groeit bij ons het verlangen naar een extra wollen deken op bed en, voor die momenten dat we buiten vertoeven, een heerlijk warme winterjas met wanten.
Behaaglijkheid, dat is waar het om gaat als we blootgesteld worden aan koude en kilte.

 

Want als we ons als mens onbehaaglijk voelen, is ontspannen lastig.
En als ontspannen lastig is, dan worden we het contact met onze Essentie niet zo goed gewaar en missen we die heerlijke flow in ons leven.
Het gevoel van welbevinden. Fijn voelen.
Het reizen van het ene moment naar het andere met een innerlijk aangenaam gevoel van juistheid.
Dingen zijn dan precies passend getimed en we volgen als vanzelf het opgewekt ritme van synchroniciteit.

 

Over bescherming en afscherming en Koning Winter

 

Gefocuste energie

Al dit kunnen we net als met alles overdrachtelijk spiritueel bezien.
We zijn energie-wezens. Gefocuste energie van onze Essentie*).
Ademend, levend in een aards lichaam. Oneindige liefde grondend in elk mogelijke vorm.

Op die momenten dat we ons om wat voor reden dan ook niet prettig in ons vel voelen, bekruipt ons al gauw een gevoel van kwetsbaarheid.

Het is deze kwetsbaarheid die ons energieveld, ons Lichtlichaam, wat minder verdicht of onregelmatig maakt.
Energetisch trekken we ons wat terug omdat we niet van harte kiezen in dit hier en nu te willen zijn.

 

Energieën van anderen

En dan.. kan een uitstapje in de buitenwereld zelfs in de lente voelen als winter!
Onbehaaglijk. Onveilig ook. We kunnen de energieën van anderen en misschien wel de hele wereld dan onplezierig voelen drukken op ons Lichtveld en lijfelijkheid.
Op die momenten dat we ons al helemaal niet fijn voelen, komt dit krachtiger binnen dan normaal zou zijn gebeurd en is de verleiding groot de reis rechtsomkeert naar huis te maken.

Maar dat kan natuurlijk niet altijd.
We hebben nu eenmaal dingen vanbuiten nodig die niet online te vinden zijn…
Werk is voor de meeste mensen vaak buiten de deur. Kinderen hebben speelvriendjes buitenshuis. Honden willen uitgelaten worden. Specifieke boodschappen gehaald.
Kluizenaar zijn in deze tijd is niet echt een eenvoudige optie.
Bovendien worden we er niet echt gelukkig van.
We zijn sociale wezens en bloeien vaak op in contact met anderen buitenshuis.

 

Essentie~Connectie Reflectie

‘Tips & Tricks’

Gelukkig zijn wij als energiegevoelige mens inventief!
We kunnen voor onze weg in de buitenwereld allerlei denkbare adviezen vinden om onze weg zo aangenaam mogelijk te maken.
Er zijn hiertoe allerlei producten op de markt én in overvloed online (…) beschikbaar.
En niet alleen dat, zittende op onze favoriete stoel in de behaaglijkheid van eigen huis en haard, kunnen we ook allerlei ‘tips & tricks’ online vinden om onszelf energetisch te beschermen en af te schermen tegen de soms onvriendelijk voelende buitenwereld.

Zoals een speciale steen, essentiële oliën of andere al dan niet geurende substanties bij je dragen, innemen of inademen. Geometrie om je heen visualiseren, jezelf in het witte licht zetten of met blauw licht omhullen en zo afschermen**).
Allemaal dingen die tot op zekere hoogte zinvol lijken te zijn.
Maar werkelijk gewenst? Naar onze energetische waarneming en in onze wereld, nee. Niet echt.

(Óf, dat iets maakt je simpelweg heel erg gelukkig omdat je het zó mooi vindt of iets zó fijn voelt. Dan kan het iets wel behulpzaam voor je werken.)

Veilig willen voelen

Want wat gebeurt er werkelijk als we ‘iets’, wat dan ook, aangrijpen omdat we ons veilig willen voelen? Omdat we ons lastig gevallen voelen door die onvriendelijke, harde buitenwereld?
Mensen. Energieën. Ja, zelfs de zware gedachtenwolken van het collectief.

Als we iets aanwenden dat ons moet helpen, dan verbinden we ons juist met dat wat ons hindert en ongewenst is.

 

In ons verlangen vrij te willen zijn van dingen die ons voelbaar belemmeren, activeren we ze in ons energieveld en nodigen we ze juist onbedoeld uit in ons leven aanwezig te zijn.

 

In dit frequentie~universum waar het principe levend is dat het gelijke het gelijke elkaar altijd vindt, is het onze focus op dat wat we niet willen, dat wat we juist zullen ervaren.

Het moeite hebben je in de buitenwereld te bewegen en je van daaruit willen afschermen en beschermen tegen alles wat om je heen is, creëert meer gevoeligheid voor de dingen waarvoor je je wilt vrijwaren.

De flow van welbevinden is natuurlijk

Welbevinden is in essentie de basis van alles wat is.
Het is onze natuurlijke staat van zijn ons goed te voelen.
Ons niet goed voelen, vertelt over innerlijke gedachten van kwetsbaarheid. Geloof in kwetsbaarheid. Het gevoel dat we blootgesteld zijn aan dingen die we niet willen en alvast in de afweer gaan door onszelf hiervoor weerbaar te willen maken.

En hoewel helemaal logisch klinkend in deze aardse werkelijkheid, werkt dit niet in de energie realiteit.
Het weerhoudt het welbevinden dat natuurlijk is, in en om ons heen te laten zijn.
Met andere woorden:
Door ons te willen afschermen en beschermen, sluiten we ons af van de continue energieflow van onze Essentie, die ons in elk moment voorziet in alles wat we nodig hebben, mits we ons focussen op die flow van welbevinden.

Er is niets zo krachtig genoeg om ons te beschermen voor ongewenste dingen en er zijn geen ongewenste dingen die zo omvangrijk zijn dat ze onze aardse ervaring niet kunnen delen.

Het ‘overstemmen’ van dissonantie

De enige ‘bescherming’ die we kennen is de unieke frequentie die we stralen als we in connectie met onze Essentie verkeren.
Als we ons verbinden met onze Essentie~frequentie, dan ‘overstemmen’ we elke dissonante bron die we in onze buitenwereld én binnenwereld ontmoeten en ons neigt te ontstemmen.

Het telkens weer keren naar het leven in de verhoogde frequentie van onze Essentie, is wat harmoniërend is in onze dans met de buitenwereld.

 

De buitenwereld instappen?

Centreer je altijd eerst naar binnen en vind de heerlijke connectie met je Essentie, voordat je je naar buiten keert.

Maak het je gewoonte voordat je de buitendeur opent en je huis verlaat, je handen voor een moment op je hartcentrum te leggen en drie maal diep in en uit te ademen.

Als je dit met aandacht doet en er nog een glimlach aan toevoegt, stap je vanuit de zonnige frequentie van je Essentie naar buiten en overstraal je allerhande bewolking die anders onplezierig ontstemmend zou kunnen zijn.

 

Mantel der behaaglijkheid

En omdat fijnheid altijd teken is dat je in connectie bent met je Essentie, is er in deze wintertijd nog iets extra’s wat je kunt doen op je weg naar buiten.

Stel je voor dat aan de kapstok niet alleen je heerlijk warme winterjas hangt, maar ook een ‘Mantel der behaaglijkheid’ die helemaal past bij je Essentie~frequentie.
Een prachtig energetisch kledingstuk in de jou-meest-eigen-kleurrijke-kleuren dat niet afschermt of beschermt, maar een die je een heerlijk behaaglijk gevoel geeft als je hem aantrekt.
Een die je hart verwarmt, je geest verheldert en je zintuigelijk prikkelt in het voluit willen ervaren van levenszin in de buitenwereld.

Laat Koning Winter dan maar welkom zijn!

 

**) Op deze plek een kleine verduidelijking over onze Lichtinstrumentenlijn LightTools for Oneness. Deze instrumenten zijn niet bedoeld om te beschermen of af te schermen. Enkel om de connectie met de Essentie, meer stromend te ervaren, zodat we onze weg in deze aardse reis van creatie en manifestatie in meer vreugde gestalte geven.

 

©2018 Esprit Soul Works

*) Meer lezen over de door ons gebruikte bewoordingen zoals Essentie, Essentie~frequentie en Essentie~Connecties? Klik hier…

 

Persoonlijke Essentie~Connectie vraag?

 

Essentie-Connectie sessiess en flow

Volg ons via..
error: Sorry....
Scroll to Top