Essentie~Connectie Reflectie: Frequentiewerk ~ Stap 1-2-3 proces: Schrijf jezelf naar beter!

Share

Essentie-Connectie Reflecties
Essentie~Connectie Reflectie van deze week op het ESW Essentie~Connectie Stuff blog:
Frequentiewerk ~ Stap 1-2-3 proces: Schrijf jezelf naar beter!


Frequentiewerk
Stap 1-2-3 proces: Schrijf jezelf naar beter!


Ken je die momenten? Dat je je even niet zo in connectie met je Essentie*) voelt?
Je irriteert je ergens aan, je voelt je onbestemd verdrietig of innerlijk bewolkt. Boos of misschien wel even eindeloos zat van alles.
En dan, herinner je je misschien ook nog die Essentie~Connectie Reflecties.
Deze stukjes op het ESW Essentie~Connectie blog, waarin je telkens weer tegenkomt dat het enige wat in dit frequentie~universum werkelijk telt op je reis van creatie en manifestatie, je niveau van welbevinden is! Fijnheid. En, dat je leeft wat je aandacht en focus heeft. Tssss.

Dat zijn niet de gedachten die je op dat moment wilt denken!
Hoe irritant is het te weten dat hoe je je in dit nu voelt je volgend straks uitnodigt! En dat het je gemoedstoestand is die in dit frequentie~universum de energie in beweging zet naar een volgend gelijkend voelend moment.


Een nieuw focuspunt opzoeken

Maar, helaas, het is als het is. En eigenlijk is het juist heel positief. Of je je nu wel of niet goed voelt.
Want is het niet handig te weten dat wat je nu denkt en daarmee voelt, invloed heeft op je werkelijkheid? Dat wij zelf medescheppers zijn van elk nu? Door wat we nu verkiezen te denken en te willen voelen? Door soms simpelweg ons blik af te wenden en een nieuw focuspunt op te zoeken?

Soms kan een kleine verandering van hoe we ons (willen) voelen al enorme veranderingen in en om ons heen teweeg brengen.

ESW frequentiewerk Stap 1-2-3 proces


In beweging op weg naar beter

Als je een cliënt van ons bent, dan ben je gewend onze infobladen aangereikt te krijgen.
Allerlei handige oefeningen, routines en ‘tips & tricks’ om je reis in creatie en manifestatie zo aangenaam mogelijk te maken. Of dit nu op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau is.
Er zijn zoveel dingen die we kunnen doen om elk moment beter te maken!

Vandaag delen we voor de Essentie~Connectie Reflectie van deze keer de inhoud van het frequentiewerk ESW infoblad: Stap 1-2-3 proces: Schrijf jezelf naar beter!

Als we ons om wat voor reden dan ook onplezierig voelen, dan kunnen we ervoor kiezen onszelf een tijdje onplezierig te laten zijn. Dat is helemaal prima. Als dat voor nu goed voelt.
Maar, als dit onbehaaglijk voor je is en je wilt je fijner voelen, dan kun je in het Stap 1-2-3 proces stappen om je naar beter te schrijven.


Schrijven?

Ja.. We schrijven hier expres schrijven..
Want hoewel er allerlei prachtige elektronische manieren zijn om onze gedachten vliegensvlug vast te leggen, heeft het proces van schrijven iets extra’s. Meer aandacht en focus. Gestuurde energie.

 

ESW frequentiewerk

Essentie~Connectie oefeningStap 1-2-3 proces: Schrijf jezelf naar beter!

Als je merkt dat je in woelige wateren van je emoties verzeild bent geraakt, neem dan een moment pauze.
Voel hoe je je voelt.
Misschien is er iets voorgevallen wat direct gelinkt is aan hoe je je voelt. Misschien zo op het eerste gezicht niet en voel je je gewoon onbestemd onplezierig.
Hoe dan ook; beslis dat dit jouw ultieme springplank naar beter is en creëer tijd met jezelf, een pen en papier.

Stap 1) Ongerief!

Schrijf helder op wat er gebeurd is en hoe je je voelt.
Bijvoorbeeld: ‘Dit en dit gebeurde, niet leuk. Ik had beter moeten weten. Ik had het kunnen weten. Maar zij ook! Hoe onaardig. Bijzonder irritant ook. Arrogant dat zij zo… en toen… bla bla bla enz… ’
> Schrijf in een flow.

Klaar?

Als je klaar bent met stap 1 zet je er een duidelijke streep onder en schrijf je hieronder: OK, dit is dus waar ik ben. Dit is hoe ik me voel. Nu ga ik mezelf naar beter schrijven.

Stap 2) Wisselen van negatieve naar positieve trein

Bij de tweede stap maak je voorzichtig een overstap van de negatieve naar positieve trein. Je gaat als het ware met een positieve kwast lichtjes schilderen over dat wat je in stap 1 opgeschreven hebt.

Houd je schrijven echter wat aan de oppervlakte. Ga niet te diep. Oftewel, raak niet (meteen) verwikkeld in details.

Verder met het voorbeeld van zoeven:

‘OK, dit was niet leuk. Dit hadden zij niet mogen doen. Vind ik niet OK. Maar, ik weet, het is niet hun taak mij gelukkig te maken. Aan mijn verlangens te voldoen. Dat weet ik ook wel. Ik ben niet geboren voor enkel een gemakkelijke roetsj in het leven. Ik wil me beter voelen omdat ik dat wil. Ongeacht wat zij over mij denken en van me willen.

De hele wereld is er niet om me te plezieren. Dat voorrecht heb ik zelf. Ik wil gelukkig zijn. En dit gebeurde is enkel een mogelijkheid mezelf hierin verder te onderwijzen en te bewijzen dat ik het kan. Dus dat is een mooi iets, dat dit voorval gebeurde. Het helpt me nog meer mijn Essentie~Connectie flow te leven. Ik houd hier vast iets moois van over. Wacht, ik denk dat ik hier niet eens lang op hoef te wachten. Ik voel nu al dat ik me iets anders voel. Iets lichter. Ik zie ernaar uit me nóg beter te voelen. Mijn connectie met mijn Essentie meer en meer te voelen. Ik voel dat ik me die kant op beweeg. En met dat ik dit schrijf voel ik opwinding ontstaan over mijn leven. Enz….’

Schrijf jezelf naar beter. Wissel van negatief naar positief.
Misschien dat je al schrijvend onbedoeld weer omkeert en bemerkt dat je ineens weer in een negatieve trein zit, dat is niet erg. Schrijf je wederom weer naar beter.

Op een gegeven moment zal je bemerken dat je je telkens meer verplaatst van de negatieve trein naar de positieve trein en al die negatieve dingen onbelangrijk zijn geworden.

Klaar?

Als je je op dit punt in stap 2 gearriveerd bent, kun je ervoor kiezen van algemeen nog iets meer naar detail te gaan.
Misschien dat je vanuit dit punt van beter voelen behoefte hebt dingen iets meer te benoemen, maar dat hoeft niet. Houd je gevoel van welbevinden in balans!

Stap 3) Ik voel me… beter!

Meestal worden we niet zo geleerd het positieve te prijzen, maar deze stap is hier speciaal voor bedoeld.
Dus… leef je uit!

Schrijf onder je schrijven: ‘Ik voel me beter’.
Laat je armen even rusten en sluit je ogen voor een moment.
Voel dat je je (wat) beter voelt. Hoe klein het verschil met aanvang ook is.
Zeg tegen jezelf: ‘Ik voel me beter en dat heb ik in beweging gezet. Het was mijn keuze me beter te willen voelen waardoor ik me beter voel. Dit was goed voor mij. Ik ben blij dat ik dit frequentiewerk heb gedaan. Eigenlijk heb ik dit wel goed gedaan. Het voelt eigenlijk wel fantastisch zo bewust de reis van negatief naar positief te maken. Ik ben benieuwd wat voor invloed dit alles zal hebben op mijn leven. Enz…’

Open je ogen na dit positieve gesprek met jezelf. Zit nog een moment in stilte en stap dan weer de dag in op weg naar je volgende reis in creatie en manifestatie.

frequentiewerk

 

ESW infoblad ‘Stap 1-2-3 proces: Schrijf jezelf naar beter!’ ontvangen?

Wil je als ontvanger van ESW Lichtberichten en/of Essentie~Connectie Reflecties dit ESW infoblad ontvangen? Stuur een e-mail naar esw@espritsoulworks.com met in de onderwerpsregel: Stap 1-2-3.

Ben je nog niet niet ingeschreven voor de Esprit Soul Works adressenlijst en wil je dit infoblad toch ontvangen? Schrijf je dan in via het menu aan de rechterkant en stuur dan een e-mail naar esw@espritsoulworks.com met in de onderwerpsregel: Stap 1-2-3.

 


©
2018 Esprit Soul Works

*) Meer lezen over de door ons gebruikte bewoordingen zoals Essentie, Essentie~frequentie en Essentie~Connecties? Klik hier…

Persoonlijke Essentie~Connectie vraag?

 

Essentie-Connectie sessiess en flow

Volg ons via..
error: Sorry....
Scroll to Top