Opruimen ruimt op!

Share

Opruimen ruimt op

Rommel is energie dat niet stroomt. Alles is energie!
Dus al ons aardse rijkdom zet een energetische toon in huis.
Als iets ons voedt en verrijkt, zingt het een vrolijke noot welke bijdraagt aan een opgewekt gemoed en een heerlijke sfeer in huis.
Als iets niet voedend is en zwaarte vertegenwoordigd, voegt het een valse noot toe aan het complete koor van je aardse rijkdom.

Om jouw levensenergie vrijelijk te laten stromen, is het nodig alles wat in huis in de weg staat te ruimen.
Je huis mag een representatie zijn van jezelf.
Een heilige ruimte waar energie vreugdevol en vrijelijk stroomt. Een plek waar je je helemaal thuis voelt. Welkom.

Als je je leven naar nieuwheid wilt brengen of wilt doorstappen in ascensie processen, is het opruimen van je huis belangrijk.
Spullen reflecteren aspecten van ons innerlijke zelf en zijn tegelijkertijd subliminale boodschappen aan onszelf.
Ze vertellen ons over onszelf.
Als je spullen om je heen verzameld hebt die je fysieke energieveld blokkeren, dan is de kans groot dat je merkt dat je leven niet zo stroomt als je zou willen. Misschien loop je telkens weer tegen hindernissen aan en heb je het gevoel niet verder te komen. Het kan zijn dat je vindt dat creëren en manifesteren lastig is, net als het voelen van vreugde.

Alles om je heen is stromende of niet-stromende energie

Alles om je heen draagt een symbolische waarde voor elk aspect van je leven.
Als je dingen om je heen hebt verzameld waar je niet van houdt en/of het niet gebruikt, dan creëert het een blokkade in je leven.
Dit kan een financiële blokkade zijn, een relationele of probleem op het niveau van gezondheid; ieder voorwerp om je heen vibreert stromenende of niet stromende energie.

Opdracht: houd ik van dit voorwerp?opruimen
Begin nog deze week met het om je heen kijken in één ruimte van je huis.
We willen niet dat je overweldigd raakt door meteen het hele huis aan opruimwoede te onder-werpen.
Begin klein.

Één ruimte is voldoende om de smaak te pakken te krijgen en te merken hoe fantastisch een opge-ruimde ruimte voelt.
Dus kies een kamer in je huis en bekijk ieder object in deze ruimte.

Onderwerp het aan een onderzoek en stel jezelf de vraag:
Bekrachtigt dit me? Of verzwakt dit me?
Als iets je verzwakt, doe het in een doos en zet het in de schuur of kelder. Als je dat wat in je doos hebt gestopt niet binnen twee maanden werkelijk mist en nodig hebt, gaat het weg.
Je bent natuurlijk ook vrij om iets direct een nieuwe bestemming te geven!

Je kunt ook een week lang zeven voorwerpen in een kamer selecteren waarbij je afspreekt dat je aan het einde van de week er drie van wegdoet.schoonmaken

Gouden regel bij het opruimen en wel of niet behouden is altijd: ik houd van dit voorwerp, ik gebruik dit voorwerp en bij twee keer een nee, laat je het los op weg naar een nieuwe bestemming.

Na opruimen volgt schoonmaken. Dit is even belangrijk! Een opgeruimd schoon huis vibreert een hele andere frequentie dan een huis dat vraagt om opgeruimd én schoongemaakt te worden!

 

Waarom houden mensen vast aan spullen?

1. Gevoel van veiligheid. Zekerheid.

Spullen kunnen soms fungeren als een kussen voor het soms als vol uitdagingen gevulde leven.
‘Ik heb het nu niet nodig maar misschien straks… volgende week of over een paar jaar. Ooit!’
En dan zijn er zomaar vijf… of tien of meer jaren voorbij.
De overtuiging van tekort klinkt hierdoor.
Tekort aan geld (ik kan het dan misschien niet opnieuw kopen), tekort aan liefde of het gevoel gewoon niet goed genoeg te zijn. Wantrouwen ook in de zorg van het Universum.

Als je iemand bent die zich hierin herkent en spullen houdt voor- het-geval-dat…. Weet dan dat dit een negatieve affirmatie is!
Je affirmeert dat je toekomst niet zeker is.
Dat je niet OK bent. Tekort gaat komen.
En zo creëer je alles van dat wat je niet wilt!
Dus laat het los in vertrouwen.

2. Zie je wel! Ik had het wél nodig!

Soms is het zo dat iemand die eindelijk iets wegdoet (soms na jaren!) het meteen binnen een paar uur en anders binnen een paar dagen alweer nodig heeft. Dat is geen toeval.
Een op wantrouwen en tekort gericht ego deel in jezelf is onrustig geworden en wijst je op je grote ‘fout’ te vertrouwen.
Het schreeuwt als het ware tegen je in een ‘Zie je wel, je kunt de wereld niet vertrouwen, dat weet je toch!’
Glimlach er vriendelijk naar in het weten dat de energie die je telkens verloor door het hebben van het voorwerp in je nabijheid, nu van jou is. Bij je terugkomt.
Vertel dit deel van jezelf liefdevol dat je ervoor kiest geen negatieve wanklank in je omgeving te willen hebben, maar enkel voorwerpen die bijdragen aan het uitdragen van je hoogste en meest succesvolle Jij.

Herinneringen herinneringen…

Een andere reden waarom mensen allerlei spullen houden
is doordat er herinneringen aan verbonden zijn.
‘Ik kreeg dit van mijn oudtante en zij was de enige die mij echt liefhad…’ of ‘Deze tekening is van Susan toen ze nog maar zes jaar oud was’. Dingen kunnen prachtige herinneringen in zich dragen. Maar ook minder mooie kunnen eraan vastgekleefd zijn en een dissonante klank in onze omgeving zijn zonder dat we het bewust doorhebben.

Een album vol herinneringen

Als je veel mooie herinneringen hebt en daarmee veel spullen.. dan kun je de herinneringen houden, de mooie dan… maar de spullen een nieuwe bestemming geven.
Allerlei voorwerpen in onze omgeving vragen altijd verzorging. Behalve dat ze energie stralen is het ook nodig ze een plek te geven, ze regelmatig af te stoffen er omheen te lopen of te reiken of misschien wel te gebruiken.
Een idee kan zijn er een foto van te maken, het voorwerp weg te doen en een herinneringsalbum te creëren met daarin foto’s van die mooie tekening bijvoorbeeld met je verhaal erbij.
Want soms vinden we iets in huis en herinneren het verhaal niet eens meer maar weten wel dat we het voorwerp om de een of andere reden houden!
Maak er een prachtig album van, gevuld met je mooiste herinneringen zonder dat je huis verstoft door al je spullen.

3. Waar is het geschenk dat ik je gaf?

Nog een reden waarom mensen teveel spullen bij zich
houden is dat ze soms bang zijn dat de gever zich afvraagt waar zijn gift is gebleven. Je weet wel, dat cadeau voor je huwelijksdag twaalf en half jaar geleden…
Bedenk je dan dat de Essentie van tante Marian het niet uit maakt of je iets houdt wat ze je gaf. Of je het mooi vond of niet.
Haar persoonlijkheid waarschijnlijk wel; maar als jouw persoonlijkheid in de heilige tempel die jouw ruimte is, er niet blij mee is, zou het dan niet bijzonder liefdevol voor jezelf zijn het cadeau iemand te laten vinden die er wel gelukkig van wordt?

4. Vervlogen en onvervulde dromen…

Soms representeren spullen onvervulde dromen…
Misschien kocht je jezelf een prachtige camera die prachtig op een plank in de kamer wacht totdat je het ter hand neemt.
Of schilderspullen, penselen… verf.. doeken. En daar ligt het dan. In de kast. Veilig verborgen voor jouw creativiteit. Met zo nu en dan een innerlijke pruttel van jou: ‘Ja maar ik wil schilderen, een kunstenaar zijn’. Sommige mensen huizen bergen sportspullen in de kast met het idee zich ieder moment te kunnen inschrijven voor een cursus badminton, hardlopen of voor workouts een sportschool.

Als mens kunnen we ons zomaar verlokt voelen iets te willen doen of te hebben en er dan niets mee doen.
Soms kan het een energetische klik zijn die voor een moment nodig is om bepaalde energieën in beweging te zetten.
Maar hiervoor hoef je je kast niet te vullen met een volledig tennistenue. Of schildersmaterialen.
Het in je buurt hebben van spullen die onvervulde dromen vertegenwoordigen, kunnen een constante negatieve affirmatie op de achtergrond doen klinken met ‘faler!’ ‘zwakkeling zonder ruggegraat…’. Of altijd maar ‘hebben hebben hebben’ (woorden die eens klonken van hen die ons grootbrachten en wij overnamen alsof ze van onszelf zijn en waarmee we ons telkens weer straffen) .

Al deze negatieve herinneringen vertellen je dat dromen niet uitkomen én dat je niet goed genoeg bent. Weg doen dus.
Dat wil je niet in je energieveld en heilige ruimte. Ook al spelen ze hun negatieve klank achter gesloten deuren. Energie reist altijd. Het is er gewoon.
Dus kies wat je met deze dingen wilt doen. Ga je het gebruiken binnen nu en een tweetal weken of ga je het doorgeven aan iemand die er gelukkig van wordt?

Ruimte maken

Ben jij na het lezen van dit schrijven gemotiveerd geraakt je nog meer te verlichten door de aardse ruimte waarin je je het thuis maakt lichter en ruimer te maken?
Begin dan om je heen te kijken en tast af wat jouw ruimte met je doet. Voel je je er thuis? Hoe zou je je er meer thuis kunnen voelen? Wat mag weg, wat mag blijven of wat mag anders?
Soms is het opnieuw indelen van een ruimte ook dat wat leidt naar een goede energie in en om ons heen.

Maar soms mag ook de bezem goed door huis en kan de eerder genoemde opdracht ‘Houd ik van dit voorwerp?’ helpvol zijn in het creëren van een huis wat ook werkelijk een thuis is.
Dan werkelijk kunnen we ons beter met hogere niveaus van zijn verbinden.

Als het energiewerk op emotionele en mentale niveaus is geschoond door ons huis te schonen is gedaan, dan opent dit de weg naar het meer leven van Wie we werkelijk zijn.
Al wat niet bij ons past hebben we opgeruimd en dit baant de weg voor het leven van een leven in vervulling in vreugdevolle vrijheid.

En ja, voor de dames onder ons…. tasje
Dit alles geldt ook voor onze tas.
Ook deze is een stille getuige van dat wat we letterlijk en figuurlijk met ons meedragen!

 

 

Volg ons via..
error: Sorry....
Scroll to Top