ESW Lichtbericht: Kerst creëren in jezelf…

Share

 

Kerst creëren in jezelf…

Sommige mensen voelen zich direct thuis in kerstsferen. Ze houden ervan als eerste het huis te versieren, dierbaren te ontvangen en in te tunen op de stemmige frequentie van ‘vrede op aarde’ en vredig-zijn vanbinnen.
Andere mensen voelen zich in de donkere dagen rondom Kerst gestresst en soms wat verwikkeld in die plekjes in henzelf die om meer Licht vragen. Méér liefde.

Als je het lastig vindt je over te geven aan de opgewekte energie rondom Kerst en je vooral bezig bent met uiterlijke drukte welke innerlijke onplezierigheid kan voeden en verbergen; verbind je dan met je Essentie. Je werkelijke, liefdevolle, geliefde Jij die jou ieder moment koestert als je het uitnodigt samen met jou te zijn.
Bovendien weet je Essentie altijd de kortste route naar vrede in je hart. In welke tijd van het jaar ook!

Dus, nodig je Essentie als eerste uit je morgen bij je kerstontbijt te vergezellen en sla vanaf morgen geen maaltijd over zonder dat je jeZelf als volgt uitnodigt:
Leg beide handen op je hart (als je de Pendant of Oneness™ hebt is dit hierbij een wondervol extra), adem diep in en uit en voel je thuis in jezelf. Geïnspireerd. Krachtig. Verbind je met het Licht dat je bent en koester je hierin.

Een andere manier om in de kerstsferen te geraken en je in je Essentie te gronden, is simpelweg (het liefst hardop…) dingen benoemen van schoonheid. Je kunt terwijl je dit leest om je heen kijken en alle dingen die je innerlijk beroeren noemen die je ziet.
Zoals: Ik zie een prachtig Engelenbeeld met witgouden kledij. Ik zie de foto van mijn lief. Ik zie een prachtige bos lelies… Dit te doen plaatst je krachtig in het nu waar geen (feestdagen-)stress is en de verbinding met Wie je werkelijk bent levend is.

Ook kun je (ja, alweer hardop..) zeggen waarvan je houdt.
Zoals: Ik houd van mijn poes die op mijn schouders ligt te spinnen terwijl ik dit typ. Ik houd van mijn lief die iets te eten maakt. Ik houd van alle zaden die in onze keuken ontkiemen en het wonder van leven uitdragen.

Om je weg terug te vinden naar de verbinding met je Essentie en de vreugde van ieder moment; is ook het delen van je liefde met hen die je liefhebt een goede stap.
Vertel dat je van ze houdt. Dat je ze waardeert. Doe het op de wijze dat de ander dit ontvangen kan. Als dit betekent dat je je liefde voor iemand danst, opschrijft, een kopje thee voor iemand zet, het bad vol laat lopen of een roos bij het bord legt… doe het.
En.. wees bereid liefde wederkerig te ontvangen.

Het geven en ontvangen van liefde opent het hart! Liefde wil oneindig geven en ontvangen. Koester elkaar in liefde. Niet alleen met Kerst, maar op elke dag van het jaar.

Een andere prachtige manier om in verbinding met je Essentie én de kerstsfeer te geraken is met anderen je meest dierbare, met vreugde gevulde en bijzondere herinneringen te delen.
Soms is het leven zoveel vragend dat we vergeten dat het ook gewoon leuk kan zijn! Bijzonder en vreugdevol.
Het lachen en delen van onze herinneringen zet de frequentie in elk gezelschap op positief en inspireert ons meer van deze herinneringen te willen creëren!
 
Als je je tijdens de feestdagen niet zo feestachtig voelt en gewaarwordt dat je energie meer mag stromen, dat je je bevindt in een donkere wolk van zware gedachten… zorg dan dat je in beweging komt.
Letterlijk. Als in het bewegen van je lichaam. Zoek ook nieuwe en lichtere gedachten of breng je gevoelens naar de frequentie van een fijner niveau.
Doe een dansje. Zing een lied. Ga naar buiten, leun tegen een boom. Kijk naar de wolken. Voel de wind. Hoor de vogels zingen en voel een zonnestraal op je huid (of stel het je voor als de zon achter de wolken schijnt..).
Als je je dan nog onplezierig voelt, zeg dat tegen jezelf: Ik voel me niet zo fijn (…), maar ik zou me ook fijner kunnen voelen. Zo verleid en train je jezelf positief tot het zijn in een lichtere frequentie. Je tast het innerlijk af en als je eenmaal voelt hoe het is hier te zijn, zal je er graag nog even en veel vaker willen verblijven.

Geef jezelf in deze dagen voldoende eigen-tijd waarin je je verbindt met je Essentie. Zodra je in wakkere ontspanning bent open je je hiervoor. Dus.. Adem. Ontspan je. Mediteer. Luister naar prachtige muziek of bewonder mooie dingen.

En..  Wees jezelf. Juist in deze feestdagen temidden van het vaak verkeren tussen anderen. In je eentje is het vaak niet zo moeilijk jezelf te zijn. Meestal triggeren anderen onszelf niet (volledig) te laten zien. We nemen dan al gauw een sociale houding aan. We zijn dan meer ontvankelijk voor de ander dan onszelf. Neigen al gauw ja te zeggen als we nee bedoelen (of andersom).
Wees eerlijk en liefdevol en zacht voor jezelf en oprecht naar anderen. Bereid om je innerlijk Licht te laten zien en je hoogste Zelf te stralen. Dat is het werkelijk geschenk in deze dagen. Voor jezelf, anderen én de wereld.

Vergeet niet zoveel mogelijk vreugde te scheppen, zodat je je niveau van aangenaam welbevinden omhoog brengt. Wees dankbaar en blij voor wie je bent. Wees speels. Verheug je in kleine en grote dingen. Doe leuke dingen. Laat jezelf simpelweg mens op aarde zijn.

Sta daarbij stil bij wie je bent. Vind alle wondervolle positieve aspecten in jou en licht ze grondig uit. Benoem ze. Schrijf ze op. Deel ze met je spiegelbeeld.
Vertel jezelf wat je glorieuze aandeel is in deze wereld. Waarom we je niet kunnen missen. Waarom we van jou houden. Wat je hier met ons komt delen en hoe. Deel het plan dat jij bent voor de wereld met jezelf en voel het (kerst)geschenk dat je voor ons allemaal bent.
Dank dat we met elkaar verbonden zijn!

We wensen je hele gezegende Kerstdagen en alles wat Liefde is voor het nieuwe jaar.

Heel graag tot 2014!

Een hartegroet,

 

Volg ons via..
error: Sorry....
Scroll to Top