Essentie~Connectie Reflectie: Over het magnetiseren van een naald en de connectie met onze Essentie

Share

Essentie-Connectie Reflecties
Essentie~Connectie Reflectie van deze week op het ESW Essentie~Connectie Stuff blog:
Over het magnetiseren van een naald en de connectie met onze Essentie.


Over het magnetiseren van een naald en de connectie met onze Essentie

PoolsterWist je dat als je een magneet langs een naald strijkt, deze als door een wonder zelf magnetisch wordt?
Het is alsof de naald het magnetisme van de magneet overneemt. En, dat is ook zo!
Probeer het maar eens. En als je dan vervolgens een schoteltje met wat water vult en de naald voorzichtig op het water legt, dan zal je zien dat de drijvende naald draait en de punt naar het Noorden wijst. Altijd!

Voordat je nu in grote opwinding dit bijzonder leuke fenomeen meteen met anderen wilt delen, wees snel, want de naald blijft niet magnetisch. Na een tijdje verliest het zijn magnetische lading.
Maar, zodra je ziet dat de magnetisch geladen naald aan magnetisme inboet, kun je deze nu wel met minder wrijving weer opladen en zal de naald weer de Noord-Zuid richting kiezen!

Is het eigenlijk de natuur van de naald zich naar de Noord-Zuid lijn te bewegen?
Of gaat de eigenheid van de naald verloren door het magnetiseren ervan?
Kan de naald als naald beter functioneren wanneer deze gemagnetiseerd is?
Antwoord op de eerste vraag is nee. Het antwoord op de tweede vraag is wederom een nee. Op de derde wat rare vraag wederom een nee.

Maar een gemagnetiseerde naald kán wel de koers van je route bepalen wanneer je onderweg een kompas nodig hebt, maar mist. Of misschien kunnen we in deze tijd van elektronische navigatiesystemen beter zeggen, als je Tom Tom vergeten bent…

Magnetische aantrekking

Met wat verbeelding kunnen we nu dit principe als eenvoudig ‘kompas’ vertalen voor ons eigen leven.

In dit frequentie~universum waar alles om ‘magnetische’ aantrekking en energie~overeenstemming gaat, kunnen we ons in elk moment laten beïnvloeden door onze omgeving.
We kijken om ons heen en dat wat we denken, zien, voelen en ervaren verandert ons ‘magnetisme’.

Het is alsof dat waarop we ons focus hebben, langs ons heen strijkt en ons magnetisch maakt voor dat wat ons focuspunt is.

Wanneer we ons min of meer gedachteloos in ons leven begeven en laten meevoeren door dat wat we op onze reis van manifestatie en creatie ontmoeten, dan bepalen die dingen ons focuspunt.
Kortom: wij zijn de naald en dat wat onze aandacht heeft fungeert als magneet.

Wanneer we maar lang genoeg langs bepaalde gedachten of overtuigingen strijken, worden we als het ware magnetisch voor de ‘Noord-Zuid lijn’ van dit magnetisch veld.
En hoe meer we iets ons focuspunt laten zijn, hoe meer we erlangs strijken.
En hoe meer we er langs strijken, des te meer magnetisch wordt dat wat onze aandacht heeft.

Essentie~Connectie Reflectie: Over het magnetiseren van een naald

Noord-Zuid lijn werkelijkheid

Het duurt dan meestal niet lang voordat we onszelf bewijzen dat wat we in ons leven zien verschijnen, deze ‘Noord-Zuid lijn’, werkelijkheid is.
En zodra dat wat we zien de lading van ‘werkelijkheid’ krijgt, zal ons ‘kompas’ nog bestendiger in deze magnetische richting wijzen!

En als je dan tegen iemand klaagt dat het ook altijd regent in je leven, en hij of zij is bekend met de wetten van het leven in een frequentie~universum en vertelt je dat het misschien tijd is je als ‘naald’ op iets anders te gaan richten, dan zal je waarschijnlijk verongelijkt zeggen: ‘Maar het is waar! Kijk maar, dit nare is gebeurd, dat nare is gebeurd. Mijn regen is niet hier en daar een drup maar is inmiddels overgegaan in een hevige stortbui!’.

Je focuspunt hoeft trouwens niet altijd naar zo’n duidelijke weersomstandigheid te wijzen.
Soms kunnen we ons heel subtiel laten aanstrijken door dat wat om ons heen gebeurt.
Om wat voor reden dan ook voelen we ons geïntrigeerd te kijken naar dat wat is en denken dat het passend voor ons is.

En al reizende in onze reis van creatie en manifestatie, kan deze realiteit tegen onze ingeboren werkelijkheid waar welbevinden van nature werkelijkheid is, koers zetten.
Of, in ieder geval kan de koers erdoor afwijken.
Het gevolg is een onbestemd onplezierig gevoel.
De koers lijkt helder. De route uitgestippeld. ALLES lijkt te kloppen.
Behalve dat gevoel dat maar weeïg op de achtergrond woelt en vaak pas echt wakker wordt na al even flink op koers te zijn.

Essentie~Connectie Reflectie bubble Poolster

Langer koersvast zijn op dit kompas dat vaak gegrond is in het leven en de werkelijkheid van anderen, kan van alles in beweging brengen, maar niets wat werkelijk vervullend en gewenst is.

En dan… na verloop van tijd blijkt dat dit kompas niet koerst naar je Poolster, het symbolische licht van je Essentie*), maar z’n eigen Noord-Zuid lijn volgt. En dit niets anders is als een telkens maar weer aangestreken koers door het denken van dezelfde gedachten, het voelen van dezelfde gevoelens en het leven van hetzelfde gedrag.
Om je heen kijkend kun je je dan nog even laten geruststellen met de gedachte dat er weliswaar legio anderen zijn die zich in hetzelfde vaarwater begeven, maar dit geeft op een gegeven moment niet meer het gevoel of idee, dat jezelf op koers zit.

Het is zo gemakkelijk ons te laten afleiden door de werkelijkheden en kompassen van anderen, maar uiteindelijk zal bij de een vroeg, bij de ander wat later, het kompas eens helder wijzen naar de eigen Poolster. Of eigenlijk wijst het er altijd onbetwistbaar helder naar toe, maar zijn wij het die het op mogen merken en leren lezen.

Hierin zijn we ook niet alleen. Onze Essentie en Essentie~Connecties zijn als non-fysieke gezellen in ons leven onvermoeibaar in het ons hinten naar de voor ons meest aangename route naar dat wat we gewild hebben en in essentie in frequentie al zijn geworden.

Ingeboren magnetisch kompas

In tegenstelling tot de naald als levenloos object, heeft de mens namelijk wel een prachtig ingeboren magnetisch kompas. Eentje die altijd wijst naar zijn eigen Poolster. Het licht dat we in Essentie zijn. Pure energie. Enkel onvoorwaardelijke liefde in zuivere vorm.

Wanneer nu het volgen van het-aangestreken-met-gedachten-en-overtuigingen van-anderen-plus-‘werkelijkheid’-kompas z’n kracht verliest, kunnen we ervoor kiezen deze met nieuw gekozen fijne gedachten en gevoelens te gaan ‘aanstrijken’.

Door de kracht van herhaling zal magnetisme dan weer groeien maar zetten we nu nieuwe koers die in connectie is met onze Essentie, onze eigen Poolster, die immer leidt naar meer en meer leven in vreugdevolle vrijheid.

Kies je focuspunt!

Door bewust ons focuspunt te kiezen; bewuste keuzes te maken waar we ons mee verbinden, door bewust te zijn van onze gedachten, bewust te zijn van gevoelens, telkens bewust onze woorden te kiezen en bewust gedachten te vormen, veranderen we streek na streek de spreekwoordelijke naald naar overeenstemming met dat wat innerlijk goed voor ons voelt en klikt met onze Poolster.. Essentie.

Wees vandaag extra aandachtig waar je je focuspunt op richt.
Is dit wat je connectie met je Essentie oplicht? Je Poolster uitbundig in je leven doet stralen? Als niet, kies opnieuw. Als wel, open je nog meer voor dat waarmee je je magnetisch laat strijken en zie hoe dit zo veel meer aangenamer de koers in je dag bepaalt.

 


©
2018 Esprit Soul Works

*) Meer lezen over de door ons gebruikte bewoordingen zoals Essentie, Essentie~frequentie en Essentie~Connecties? Klik hier…

Persoonlijke Essentie~Connectie vraag?

 

Essentie-Connectie sessiess en flow

Volg ons via..
error: Sorry....
Scroll to Top