Kersttijd: Ik ben Licht

Share

Kersttijd Het symbool van Kerst is een Ster, een Licht in de duisternis.
Schijnend niet buiten jezelf, maar helder stralend in de hemelen vanbinnen.
Dit is geen ster of zon stralend in dit of een ander sterrenstelsel.
Maar het Licht dat wij in essentie zijn. Stralend in ons hart.

Het is het Licht, de Waarheid en het Leven dat je bent.
Onveranderlijk. Eeuwig.
In Oneness.

spiritueelDeze tijd is een bijzondere tijd. De tijd naar Kerst toe.
Vaak gevuld met drukte in bezigheden.
Op persoonlijk vlak, in relaties, werk.
Vaak willen we nog van alles gedaan hebben voor Kerst alsof de tijd erna ineens ophoudt.
We rennen soms wel tot Kerstavond om van alles af te ronden en denken dan rustig te gaan zitten maar in ons hoofd en hart rennen we nog steeds door en missen vaak dat waar Kerst werkelijk om gaat.

Als we dan met onze geliefden of ons geliefde zelf op kerstochtend aan het ontbijt of later die dag aan het diner zitten, opent zich het perfecte moment samen hand in hand een paar maal diep in te ademen en te contempleren over dat wat Kerst is. Kerst maakt. Heel persoonlijk.

Maar je kunt in deze paar weken ernaar toe alvast beginnen jezelf te verbinden met de energie van deze bijzondere magische tijd waarin het daglicht in de dagen korter worden maar ons innerlijk Licht uitnodigt krachtiger en krachtiger te stralen.


Het symbool van Kerst is een Ster

Het symbool van Kerst is een Ster, een Licht in de duisternis. Zie het niet buiten jezelf, maar stralend in de hemelen vanbinnen. Zie het als een teken dat de tijd van de wederkeer van het Christus Licht is gekomen.
Oftewel.. de Christus energie in ons. Onze verbinding met onze Goddelijke Essentie, onze meest zuivere ingeboren natuur verbonden met Al dat Is.

Dit is geen ster of zon stralend in dit of een ander sterrenstelsel.
Maar het Licht dat wij in essentie zijn. Stralend in ons hart. Onze innerlijke authentieke natuur schijnend.
Het is het Licht, de Waarheid en het Leven dat je bent. Onveranderlijk. Eeuwig.

Zeg het maar eens in jezelf; sluit voor een moment je ogen en herhaal een aantal keren in jezelf: Ik ben het Licht, de Waarheid en het Leven (3x).

Voel je dat dit is wie je bent? Het licht straalt niet enkel aan de hemel in de vorm van fysieke sterren, zonnen en manen. Het licht straalt in je hart. Jij bent het Licht. Wij zijn het licht. Samen.

ster

Opdracht: Ik ben Licht

In deze tijd wordt het Licht voluit gevierd in Zonnewende, Hanukkah, Boeddha’s dag van Verlichting en natuurlijk de Christelijke viering van de geboorte van Jezus de Christus.
Al deze vieringen vormen een prachtig moment het Licht in onszelf extra wakker te maken en te vieren.

Brand op Kerstavond een kaars voor jezelf en eer en vier zo het Licht in jezelf. Het eeuwige Licht dat je bent.

Wees een moment in stilte met jezelf. Zittend in het Licht van de kaars.
Het is in dit soort momenten van stilte en contemplatie dat we werkelijk contact kunnen maken met de vreugde en de betekenis van Kerst.
Het is in deze momenten van stilte en contemplatie dat we ons kunnen openen voor het ontvangen van het werkelijke geschenk van Kerst en deze tijd van het jaar.


Eer jezelf en je innerlijk Licht in elke dag. Niet alleen op Kerstavond. Iedere dag mag je het Licht vieren dat in jou straalt en je met een ieder deelt in verbondenheid alles wat ademt, leeft en is.

 

Volg ons via..
error: Sorry....
Scroll to Top