Smile

Essentie~Connectie Reflectie: Smile! You are on………….. (glim)lach-vitaminen!

Share

Essentie-Connectie Reflecties
Essentie~Connectie Reflectie van deze week op het ESW Essentie~Connectie Stuff blog:
Smile! You are on……….. (glim)lach-vitaminen!


Smile! You are on………. (glim)lach-vitaminen!

Kun je het bovenstaande zinnetje aanvullen? Waarschijnlijk wel.
Hoeveel mensen hebben er wel niet aan de buis gekluisterd gezeten voor het programma ‘Candid Camera’ of, in het Nederlands: Bananasplit?
Het populaire lachprogramma met de verborgen camera waarin bekende mensen ingezet werden om ‘gewone’ mensen voor de gek te houden. In samenspanning met de ‘VIP’ werden de nietsvermoedende mensen in rare en meestal erg onplezierige situaties gemanoeuvreerd met als moment suprême de onthulling dat alles een grap is. 

Deel je glimlach

‘Smile! You are on Candid Camera’ klonk er dan luid lachend in de verwachting dat dit opluchting zou brengen. Maar de glimlach die het enigszins slachtoffer nog op zijn lippen perste, was meestal pijnlijk voelbaar bij het publiek. Ook al werd er tegelijkertijd ook hartelijk om gelachen. Maar vooral de gevoelige mens zal het vermaak vast niet altijd hebben kunnen waarderen…


Hoewel het ‘slachtoffer’ in dit programma zich vaak niet zo
opgelucht en blij voelde als de programmamakers hadden gehoopt.., bracht hij of zij wel een ietwat ambivalent offer in de zin dat het publiek de zendtijd vaak glimlachend en lachend doorbracht.
Deze ‘gewijde gave’ waarover het woord ‘offer’ in ‘slachtoffer’ vertelt, diende voor velen positief door de overvloedige wekelijkse toediening van (glim)lach-vitaminen.

De lach en glimlach en de connectie met je Essentie

Leven in onze Essentie~frequentie gaat altijd gepaard met een frequente glimlach op onze lippen!
En niet enkel een die volgt uit opluchting omdat we de hoofdrol spelen in een Bananaspit grap, maar een die als vanzelf de weg via onze lippen naar buiten vindt omdat we ons vanbinnen zo fijn voelen.

Leven in dit frequentie~unversum op onze reis in creatie en manifestatie, met onze blik gefocust op meer en meer welbevinden, zorgt ervoor dat we dit steeds meer in ons leven gaan begroeten.
Als vanzelf zullen onze mondhoeken veelvuldig ietwat omhoog krullen en onze ‘happy hormones’ vreugdevol in beweging zetten.

Soms zal dit zijn omdat we iets van schoonheid om ons heen gadeslaan of iemands glimlach automatisch beantwoorden met die van ons; en soms omdat er zomaar heerlijke gevoelens in ons opborrelen en zo een weg naar buiten vinden.

Een heerlijke glimlach straalt altijd liefdevolle energie welke harmonieert, kalmeert en verbindt met onze Essentie. Dat ‘hoger’ deel van ons dat we ook zijn en enkel frequentie is en waarvoor we hart, handen en voeten op aarde zijn.

Als we leven in de flow van onze Essentie~Connectie, dan luisteren we onze binnen- en buitenwereld veelvuldig op met onze lach.
En op die momenten dat we de connectie met onze Essentie missen, kunnen we ervoor kiezen ons gemoed te verlichten middels de lach om onszelf bewust te plaatsen in de lichte frequentie van onze Essentie.
Onze Essentie is immers pure positieve energie en zodra we hiermee in connectie zijn, is dat onze werkelijkheid en creëren we in die werkelijkheid meer van dat wat op dat moment werkelijkheid is.

 

Wist je dat één heerlijke lach je gemoed in een keer van negatief naar positief kan veranderen? En niet alleen dat, wist je dat het je magnetisch maakt voor alles wat je verlangt en in frequentie al bent en onderweg naar je toe is?

 

De lach en glimlach als sleutel tot vitaliteit en gelukkig-zijn

Lachen is een van de weinige dingen die we als mens doen waarbij onze hersenhelften tegelijkertijd actief zijn.
En het mooie is, dat wanneer beide helften elkaar in balans vinden, ons hart-hoofd verbinding zegeviert en het hele lijfelijke systeem zich fijn voelt.
Want als onze lijfelijkheid in harmonie is, dan kunnen onze emotionele en mentale lichamen het eveneens goed met elkaar vinden.

De kracht van de lach werkt trouwens supersnel. Binnen een halve seconde geeft onze lach elektrische impulsen via de hersenen en zenuwgestel en activeert dit niets dan moois voor lichaam en geest.
Lachen is goed voor ons immuunsysteem. Bij een goede lachbui vermenigvuldigen onze T-Cellen (die onze lichaamstempel schoon houden) zich met plezier.
Tegelijkertijd neemt het aantal stresshormonen af. Zelfs als het niet een echte lach is maar een net-alsof-lach!

Ook al wek je lachen op en heb je het gevoel dat je nep-lacht, niet erg.
Voor de fysiologische reacties maakt dit geen enorm verschil.
Nog steeds zorg je dat je ‘Killer cels’ (je T-Cellen) zich gelukkig vermenigvuldigen en stresshormonen afgebroken worden. Je bloeddruk afneemt, je geheugen toeneemt en je alert en gefocust bent.

En bovendien, lachen is gedragsgeconditioneerd. Na een tijdje net-alsof-lachen vindt er vaak een shift plaats naar echt lachen!

Lachen kan nog veel meer doen. Behalve dat het een soort van interne fitness is in die zin dat het onze organen een interne massage geeft, voorziet het ons lichaam ook van extra zuurstofrijk bloed.
En dat niet alleen, lachen verhoogt ook nog eens alert-zijn, je focus, creativiteit en het geheugen!

Automatisch feedbackmeachanisme

Wanneer door te glimlachen spieren in ons gezicht in beweging komen, volgt er als vanzelf een automatisch feedback mechanisme van ons brein die gevoelens van vreugde in ons wakker maakt.

En het bijzonder leuke is, als ons brein zich door onze glimlach goed voelt, vertelt het ons fysieke zelf te glimlachen; en als ons fysieke zelf glimlacht, voelt ons brein zich weer goed en als ons brein zich door onze glimlach goed voelt, vertelt het ons fysieke zelf te glimlachen en als ons fysieke zelf glimlacht voelt ons brein zich weer goed en als ons brein zich door onze glimlach goed voelt, vertelt het ons fysieke zelf te glimlachen en als ons fysieke zelf glimlacht voelt ons brein zich weer goed…. enzovoorts.

Het is een prachtige feedback kringloop welke we kunnen aanwenden voor het meer en meer leven van onze Essentie~frequentie!

Smile! You are on....

Lachen is frequentiewerk!

Lach vaker, glimlach meer voor een heldere geest en krachtige Essentie~Connectie!
Wend de kracht van de glimlach aan in relatie met het bewustzijn van je lijfelijkheid, om de connectie met je Essentie te bekrachtigen.

Soms zijn we zo uit gevoel met onze lijfelijkheid dat we disharmonie niet zo gauw gewaarworden, totdat ons lichaam en algeheel gevoel van welbevinden ons roept middels ongewenste symptomen.
Door onszelf aan te moedigen de kracht van de (glim)lach vaker te beoefenen, kunnen we ons gevoel van welbevinden meer monitoren en optimaal kompas laten zijn in het leven van alledag.
Dit zorgt voor meer lijfelijke en geestelijke balans én dat we ons meer bewust-zijn dat we een prachtig instrument-zijn van onze Essentie: levenskrachtig en energie-rijk.

Als we gewend raken aan het leven in een aangenamere frequentie, dan zullen we steeds vaker minder genoegen nemen als ons gemoed een ‘frequentie dip’ maakt.

Glimlachen wordt door vele oude culturen aangewend in meditatie.
Zij zien de glimlach als de sleutel tot sprankelende vitaliteit en gelukkig-zijn.
Op die momenten waarin we ons overgeven aan het verkeren in de gelukzalige frequentie van onze Essentie wat meditatie is, voelen we ons oneindig verbonden met het hele Universum en klinkt in ons niets anders dan de innerlijke klank ‘All is well in my world’.

 

Er zijn heuse lachstrategieën te bedenken om de kracht van de (glim)lach te activeren.
Hieronder een paar ideeën om je lach te motiveren.

Let wel; wat de een leuk vindt, vindt de ander helemaal niets. Dus je kunt zelf het beste uitvinden wat jouw lachspieren kietelt.

Lachstrategieën als frequentiewerk

 • Vind YouTube filmpjes waarom je kunt lachen.
  Bijvoorbeeld grappige reclame of dierenfilmpjes.
  We zagen eens een filmpje van een vader die in de buurt van zijn baby afwijzingsbrieven op sollicitaties verscheurt. Elke keer als hij er een doormidden scheurt, bescheurt de baby het…
 • Kijk comedy films of series.
 • Pak pen en papier en schrijf in een vloeiende flow allerlei woorden op die je leuk vindt en waar je blij van wordt. Mooie woorden die je doen (glim)lachen.
 • Denk aan situaties waarin je erg gelachen hebt.
 • Doe leuke dingen! Niet af en toe maar elke dag.
 • Kijk of je nieuwe leuke dingen kunt vinden die je lachspieren in beweging zetten. Creëer ze.
  Maak er desnoods een studie van dingen te vinden die je aan het lachen kunnen maken.

 

ESW frequentiewerk

Esprit Soul Works logoOefen je lach in je eentje

Wil je lachen in je eentje oefenen?
Dan heb je twee opties.
Voor de spiegel.
Niet voor de spiegel.

 

Kies voor optie 1 als je deze leuk vindt.
Kies voor optie 2 als je deze leuk vindt.

 

Hoe dan ook, begin met een lichte glimlach.
Laat deze dan langzaam tot een brede glimlach worden.
Begin dan simpelweg een beetje te grinniken.
Laat je gegrinnik groeien en groeien tot een gewone lach.
Geef je hieraan steeds een beetje meer over en kijk op ontspannen en verwachtingsvolle wijze waartoe dit leidt.
Push jezelf niet, maar moedig jezelf wel aan gewoon heerlijk te lachen.

 

Probeer ook allerlei soorten ‘gelach’ uit.
Je onschuldige lach, je rare lach, leuke lach, lieve lach, arrogante lach, sexy lach…
En als je je ondertussen afvraagt of iemand je kan horen of je merkt dat schaamte je bekruipt zo te lachen in je eentje, niet erg. Ga vooral door!

 

De kracht van de lach!

De kracht van  lachen is enorm. Dus lach.
Zelfs al voel je het niet.
Ook al is er voor je gevoel niets om om te lachen in je leven. Creëer het.
Lach in je eentje of doe het samen met anderen!

 

©2018 Esprit Soul Works

*) Meer lezen over de door ons gebruikte bewoordingen zoals Essentie, Essentie~frequentie en Essentie~Connecties? Klik hier…

Persoonlijke Essentie~Connectie vraag?

 

Essentie-Connectie sessiess en flow

Volg ons via..
error: Sorry....
Scroll to Top